Nässelutslag - Massor med info om nässelutslag & nässelfeber

Kul om Nässelutslag

Roligt om nässelutslag

Det är aldrig kul att få nässelutslag eftersom de kan klia väldigt mycket och täcka stora delar av armarna eller överkroppen. Det roliga med nässelutslag är att de nästan alltid går bort efter en ganska kort tid och är inte farliga och du inte fått en kraftig allergisk chock. vid en allergisk chock i samband med nässelfeber ska man alltid ringa 112 efter en ambulans.

Nässelutslag smittar inte

Nässelutslag smittar inteNågot som är bra med nässelutslag är att det inte smittar vilket gör att en som drabbats kan själv välja vad den orkar med och vem som man vill träffa.

Nässelfeber är sällan kronisk

Nässelfeber är sällan kroniskDe finns de personer som drabbas av kronisk nässelfeber med det är ganska ovanligt och troligtvis går er nässelfeber över om någon dag så håll ut.

Orsaken till nässelfeber

Orsaken till nässelfeberDe flesta gånger är anledningen till att man drabbas av nässelfeber okänd så något som är bra är att ingen kan säga:

  • Du får skylla dig själv!
  • Ät inte godis och choklad!
  • Ta på dig mössan när du är ute!

Namnet nässelutslag

Namnet nässelutslagNamnet nässelutslag kommer av att utslagen liknar de som man för när men kommer i kontakt med brännässlor eller brännmaneter.


Mer fakta om nässelutslag

Här kan ni hitta ännu mer information och nässelfeber och hur ni kan behandla nässelutslag.


Meny - Nässelutslag
Till förstasidan på www.nasselutslag.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeBehandlingBarnNyheter