Nässelutslag - Massor med info om nässelutslag & nässelfeber

Nässelutslag på barn

Nässelutslag på barn

Barn drabbas oftare av nässelutslag än vuxna. Man tror att barnen drabbas oftare av nässelfeber för att deras immunförsvar inte riktigt lärt sig vad som är farlig och överreagerar biland för att vara på den säkra sida.

Det är jobbigt att som vuxen få nässelutslag men det är ännu jobbigare när ens barn får det för man kan inte göra så mycket. Det finns en del behandlingar vid nässelutslag som man kan använda sig av men dessa lindrar vara klådan och smärtan men tar inte bort nässelutslaget helt.

Om barnet är under 6 år ska ni inte ge det antihistamin utan läkares ordination. Ni kan alltid försöka med en sval dusch som kan lindra klådan och smärtan vid nässelutslag. Det finns även köpa kylbalsam ill barnet på apoteket vilken också har en svalkande effekt på nässelutslag.

Om ert barn har stora besvär så kan ni uppsöka husläkare eller vårdcentral som kan titta på barnet och eventuellt skriva ut någon annan medicin. Det positiva med nässelutslag är att man inte får några bestående men och att de går över efter några dagar så försök hålla ut.

Ringa ambulans?

Ofta går nässelutslaget över efter ett par jobbiga dagar. Dock kan det ibland uppstå en allergisk chock i samband med nässelfeber och då ska i ringa 112 för att tillkalla ambulans. Tillfällen när ambulans bör begäras i samband med nässelutslag är:

  • Om barnets tunga eller läppar svullnar eller domnar

  • Ifall barnet har andningsproblem

  • Om huden blir kall och är lite fuktig

  • Om barnet kräks

  • Ifall det piper när barnet andas

  • Om barnet blir medvetslöst


Mer fakta om nässelutslag

Här kan ni hitta ännu mer information och nässelfeber och hur ni kan behandla nässelutslag.


Meny - Nässelutslag
Till förstasidan på www.nasselutslag.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeBehandlingBarnNyheter